пятница, 3 апреля 2020 г.

Безпека дитини вдома!

Безпека дитини вдома: консультація для батьків
Безпека дитини вдома: консультація для батьків

Безпека дитини вдома: консультація для батьків

Безпека дитини вдома: консультація для батьків



Пам’ятка для батьків

Перше, що повинні знати батьки, це те, що чим менше діти, тим більша ймовірність, що вони потраплять в небезпечне становище. Один з ризиків, який найчастіше виникає, якщо ми говоримо про безпеку для дітей вдома, — це випадкові отруєння, викликані прийомом ліків, засобів для чищення, косметики і тому подібного. Вони трапляються з особливою частотою у неповнолітніх протягом трьох років. Щоб уберегти нас від таких небезпек, застосовуються такі принципи:
  1. Ніколи не залишайте дітей одних. Вкрай важливо, щоб дитина завжди знаходився під наглядом дорослого і щоб, в разі відсутності дорослих, це не відбувалося протягом надмірного часу.
  2. Захистіть або яким-небудь чином обмежте доступ дітей до небезпечних зон, таким як сходи, басейни та інші подібні елементи будинку. Якщо ви відправляєтеся у відпустку, постарайтеся не випускати дітей з уваги, виберіть затверджені апартаменти і навчіть їх заходам безпеки, необхідним для безпечного користування ванною.
  3. Подбайте про захист всіх роз’ємів електричної мережі. Для цього продаються невеликі пластикові корпусу, які не дозволяють дітям тикати пальцями або предметами в розетки.
  4. Обережно використовуйте будь-який прилад, що працює на газу, наприклад, кухонні плити або печі. Намагайтеся не готувати з дітьми поруч з плитою або з їх руками.
  5. Зберігайте всі небезпечні продукти в недоступному для дітей місці і в поле їх зору. Помістіть їх на полиці, в високу меблі або пристосуйте, щоб діти не могли їх відкрити.
    Безпека дитини вдома: консультація для батьків
Батькам необхідно знати список небезпечних предметів, якими дітям категорично заборонено користуватися:
  • Сірники.
  • Побутова техніка.
  • Розетки.
Але, в залежності від того, якого віку дитина, можна навчити своє чадо акуратно і уважно користуватися голкою, ножем і ножицями. Дорослі повинні бути гранично уважні, коли в будинку знаходиться малюк, і ховати від дитячого погляду:
  • Побутову хімію.
  • Лікарські препарати.
  • Алкоголь.
  • Сигарети.
  • ріжучі-колючі предмети.

Комментариев нет:

Отправить комментарий